Rólunk

 

 

A Mountner & Pitman Kft. 1992-ben alakult két fiatal, végzős műegyetemista részvételével. Az egyik alapító hamar távozott a cégtől, a másik, Bányai Gábor viszont ma is a cég fő tulajdonosa, ügyvezetője.


A cég az első pillanattól ingatlanos és szoftveres szolgáltatásokkal kezdett foglalkozni az alapítók végzettségének, hozzáértésének megfelelően. A kilencvenes években főleg mainframes rendszerek fejlesztését, tesztelését végezték, sokszor nemzetközi környezetben.

 

A 2000-es évektől mindinkább a call center programozás és az XML adatbázis-kezelés felé fordítódott a figyelem. A cég szerepet kapott több kimagasló projektben is, ezeket referenciák között megtalálhatják az érdeklődők.

 

A cég 1998-tól – az alapító érdeklődésének megfelelően – a kiadói tevékenység felé is nyitott, ennek során kezdett CD-ROM-os fejlesztéseket. Ennek során került kapcsolatba XML adatbázisok publikációs kezelésével, amelyet önálló termékké fejlesztett.

 

2004-től a kiadói tevékenység tovább bővült a BORIGO c. bormagazin kiadásával és a hozzá kapcsolódó kreatív stúdió kialakításával.

 

2006-tól a cég kapcsolatba került az Algotech Kft.-vel, amellyel közösen a call center programozás kimagasló szerepet kapott. Az ezirányú referenciák szintén megtalálhatók a megfelelő menüpontban.